Hvem betaler prisen?

16 08 2008

Usmageligt og dobbeltmoralsk, nedgørende og stigmatiserende, det er de første ord der strømmer gennem mit hoved når jeg hører om den nye store kampagne som Karen Jespersen har sat Servicestyrelsen til at lave.

 

Man kan lave kampagner på rigtig mange måder – en måde er skræmmekampagner. Det kan være for hurtigt kørsel, farten bliver fremstillet som noget farligt, noget man skal passe på. Eller det kan være alkohol og stoffer, det er skadeligt, noget man ikke skal have for nært et forhold til. Sådanne kampagner er gode i nogle henseende, men jeg er forundret over at man bruger denne type kampagne i forbindelse med prostitution. Her er objektet, der advares mod eller opstilles et skræmmebilede af jo et menneske af kød og blod, et menneske med følelser og selvrespekt! Er det egentlig ikke dem man laver kampagnen for at hjælpe???

 

Hvad er det lige formålet med kampagnen er? Og hvis du nu svarer at det er at få færre til at gå til prostituerede, så tænk et skridt videre og svar på hvorfor? Er det fordi det er ”moralsk forkasteligt” eller er det for at hjælpe ”de stakkels svage prostituerede”? Hvis det er det sidste, så er det bare at jeg ikke forstår, at man vælger at fremstille prostituerede som ulækre, beskidte, respektløse, griske osv. Det er voldsomt respektløst og medvirker til endnu mere stigmatisering af prostituerede.

 

Tag nu spørgsmålet ”Er det ydmygende at sælge sin krop?” (ligger på http://www.hvembetalerprisen.dk/din-mening/afstemning.aspx). Hvem er det lige der bliver hængt ud her? I mine øjne er det et skud mod den prostituerede og jeg har enormt svært ved at se sammenhængen mellem at ville hjælpe og at hænge prostituerede ud.

 

Billedet der tegnes af prostituerede er meget ensidigt og negativt. Noget der direkte medvirker til en øget stigmatisering af prostituerede – er det formålet med kampagnen?

 

Seksualpolitisk Forum kalder ligefrem kampagnen for en brændemærkning af prostituerede. Jeg forstår ikke at vi laver en sådan kampagne for at ”hjælpe”, men glemmer de skadesvirkninger kampagnens stigmatisering medfører. Hvordan kan vi overhovedet tillade at det offentlige Danmark må gøre sådan noget her. Vi har racismeparagraffer og debattere registrering af hatecrimes, men vi tillader at offentlige midler bruges på en kampagne, der kan have samme effekter som racisme og hatecrimes!

 

Hvem betaler prisen for den måde som kampagnen fremstiller prostituerede på? Det gør de prostituerede!

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

21 08 2008
28 08 2008
Frække Rikke

Og så kan jeg i øvrigt godt grine af at man skal besvare om man er “pige” eller “dreng”, når man stemmer… Så kan vi alle sammen sidde her og ryste på hovedet af at drengene ikke har forstået noget, hvis de svarer “nej”.
%d bloggers like this: