Ritt Bjerregaard – Skal politikere ikke også holde sig til sandheden?

8 03 2008

Jeg lover at skrive mere her, men lige nu vil jeg bare sige at de tal Ritt Bjerregaard levere i Jyllandsposten (Og nu også Berlingske) IKKE er korrekte.

Læs eventuelt den anerkendte forsker på dette område Ine Vanwesenbeeck (desværre ikke tilgængelig på nettet, men læs eventuelt her om hendes undersøgelse) eller den bog som ligger til grundlag for meget af informationen i kommunerne af Nell Rasmussen “Prostitution i Danmark“. Tjek også gerne Seksualpolitisk Forum.

Jeg tillader mig lige at kopiere lidt fra seksualpolitisk forums hjemmeside – da det nok ikke er alle der får klikket sig ind:

MYTE: Sexarbejde giver granatchok, eller traumeskade.
NEJ – Denne generaliserende påstand er der ikke belæg for. Forbudsivrige debattører refererer ofte til en bestemt international undersøgelse, men glemmer at oplyse, at denne stammer fra gadeprostituerede i lande som Sydafrika, Thailand, Tyrkiet, USA og Zambia. En stor del af de adspurgte er hjemløse, narkomaner eller alkoholmisbrugere, som har mange andre problemer at slås med end prostitution, og som desuden boede i lande, hvor prostitution faktisk er kriminaliseret! På samme måde er de udsatte nu blevet mere stressede efter forbudet i Sverige.
Traumeskader er en samlebetegnelse for angst, depressioner, søvnforstyrrelser og stress. De samme skader ses i rigtig mange fag. F.eks. har Arbejdsmiljøinstituttet i en stor undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø 2004-5, peget på postbude, slagteriarbejdere, buschauffører, lægesekretærer, elektronikarbejdere og lagerarbejdere som fag med de samme skadevirkninger.
Seksualpolitisk Forum ønsker bedre vilkår, herunder mere sikkerhed, respekt og accept til sexarbejdere. Manglende respekt og accept af en person og dennes virke, ses ofte som en udslagsgivende faktor til at skabe stress på arbejdet. Et forbud vil både øge stress og stigmatisering, samt forstærke usikkerheden og styrke de organiserede kriminelle miljøer.

MYTE: Alle sexarbejdere blev seksuelt mishandlede som børn.
NEJ – denne myte kommer fra en tidligere sexarbejder, som selv er blevet misbrugt som barn. Men ifølge Kompetencecenter Prostitution (under Velfærdsministeriets Servicestyrelse) kan man ikke generalisere på denne måde, og selvom gamle undersøgelser har vist en overrepræsentation mellem at have været seksuelt misbrugt og senere at blive sexarbejder, er der ikke en entydig sammenhæng. Sexarbejdere er vidt forskellige mennesker; nogle har en fortid med sociale problemer, andre har ikke.
Seksualpolitisk Forum ønsker at der sættes midler af til flere undersøgelser – som er sobre, uvildige og utendentiøse. Der bør også tilbydes en bred vifte af social og psykologisk rådgivning til sexarbejdere – tilbud som kommer fra fordomsfrie netværk (ikke kristne organisationer med en umyndiggørende politik på området).

Reklamer

Handlinger

Information

7 responses

8 03 2008
Rasmus Elkjær

Jeg synes virkelig det er groft at Ritt lyver på den måde. Jeg ved godt hvor hun har tallet på 90 % fra. Det er ikke fra en undersøgelse af danske prostituerede (en sådan undersøgelse findes slet ikke) men fra undersøgelser af amerikanske gadeprostituerede. Det kan du se her:

http://www.rapeis.org/activism/prostitution/prostitutionfacts.html

Det interessante er at hun angående PTSD refererer til Melissa Farleys internationale undersøgelse (som ikke er ”stor” som Ritt påstår, da der i gennemsnit kun deltog 95 personer pr. land, og disse udelukkende arbejdede på gaden) men undlader at citere denne undersøgelses tal på hvor mange der er blevet misbrugt seksuelt. Kan det mon have noget at gøre med at denne undersøgelses tal ligger omkring 60 % i stedet for 90 %?

8 03 2008
Rasmus Elkjær

Ville lige tilføge at jeg netop sidder og læser Melissa Farleys opdatering af sin internationale undersøgelse. Nu er det “Prostitution in 9 countries”. Nu er Canada, Mexico, Colombia og Tyskland også kommet med. Den er om noget endnu værre end den foregående. Der er link til undersøgelsen her hvis du er interesseret:

http://www.prostitutionresearch.com/pdf/Prostitutionin9Countries.pdf

8 03 2008
Christian

Al respekt for Ritt – og hendes intentioner er de bedste, tror jeg gerne … jeg er så bare ikke enig i at et total forbud er en god idé ..

Men jeg må indrømme, jeg undrer mig … hun skriver:

“Socialstyrelsen i Sverige har offentliggjort sine erfaringer og antallet af prostituerede er ganske rigtigt kraftigt formindsket – med hele 90 pct. fra 1999 til 2003.”

Prøv at læse afsnittet s. 44 i dén rapport hun (formentlig) henviser til – om vurderingen af effekterne af købesex-forbuddet:

http://tianmi.info/blogge/posts/07/12/14/Socialstyrelsen–sexkopslagen-misslyckad/socialstyrelsen2007.pdf

.. hvordan hulen ka’ Ritt ud fra dén rapport få dén tolkning … ??

9 03 2008
Rasmus Elkjær

Du siger tolkning, jeg siger løgn. Jeg tror ikke på de gode intentioner i denne sag. Lige meget hvad det drejer sig om, så bliver alle tal magisk forvandlet i hænderne på venstrefløjen og feministbevægelsen. Som f.eks de 250 trafficking-ofre der blev til 3000.

9 03 2008
Rasmus Elkjær

Hvis vi tager Melissa Farleys tal for Mexico, Thailand og Tyrkiet får vi følgende:

Threatened with a weapon in prostitution: 52 %
Physically assaulted in prostitution: 65 %
Raped in prostitution: 45 %
Current or past homelessness: 57 %
As a child, was hit or beaten by caregiver until injured or bruised: 51 %
Sexually abused as a child: 45 %
PTSD: 59 %
Used drugs: 40 %
Used alcohol: 64 %

Som vi kan se er det ikke det store flertal af pigerne der har været seksuelt misbrugt som børn og flertallet er heller ikke narkomaner.
Flertallet får granatchok, men dette er åbenlyst en følgelvirkning af disse pigers hårde tilværelse på gaden, ikke en følgevirkning af det at prostituere sig i sig selv. Men hvis ens dagsorden er at ymynddigøre de prostituerede og udbrede den opfattelse at prostitution er skadeligt, så er det klart at man bliver nødt til at vælge andre tal end disse.
Da Melissa Farleys undersøgelser er så ekstremt selektive som de er, kan vi selfølgelig heller ikke bruge de ovennævnte tal til noget videre i prostitutionsdebatten. Min pointe er bare at man kan forme virkeligheden efter ens forgodtbefindende, hvis bare man vælger nogle tal fra, ligesom Ritt har valgt at gøre.

11 03 2008
JohnM

Nell Rasmussen fra Servicestyrelsen fusker så groft med forskningsresulter i sin bog “Prostitution i Danmark”, at Ine Vanwesenbeeck forskningsresultater kommer til at fremstå som om, de siger det stik modsatte.

Jeg må protestere imod, at Nell Rasmussen’s bog “Prostitution i Danmark” bruges som ligitim reference, idet den beviseligt er fusk.

http://thehumanstain.smartlog.dk/servicestyrelsens-fusk-med-forskningsresultater-post132297

3 06 2011
Jens Sørensen

Jeg fandt lige den her på en psykologs hjemmeside: psykisksundhed.dk
Hvad er stress og behandling af stress med mindfulness meditation , jeg synes det er meget interessant.
%d bloggers like this: