Et langt indlæg

12 02 2008

Oprettet af Linda 2007-11-02 21:12
Starter dagen på Sorø station – der er bare ikke mange! Tager bilen (lille dejlig C1) til København – kun fordi jeg skal handle ind til torvedag i morgen – plejer at være glad tog-tager. Og bliver bestemt mere glad for mit tog, da jeg sidder i træls elastik-kø på motorvejen- Det er virkelig stressende, selvom man ikke skal nå noget, men det er jo total spildtid.

Bliver altid glad når jeg kommer på arbejde. Skulle derind i dag fordi vi skulle have redaktionsmøde. Jeg er med i Døvebladets redaktionsgruppe. Vi evaluerer altid på sidst udgivne nummer og debattere de næste 2-3 numre. Dette nummers tema handlede om tolkemarkedet. Rigtig spændende. Det har koloenorm betydning for døve at de kan få tolk.

Og vedr. tolk, så har vi en paneldebat i Dianalund d. 6. november (Holbergskolens multisal, Sømosevej 50) med deltagelse fra alle partier. Vi har skrevet i annoncen, at hvis der er brug for tegnsprogstolk, så skal de bare sende en SMS til Martin Bork: 26209720 – Det gælder også for dig!

Og næste nummer af Døvebladet har emnet ”Anerkendelse af Dansk Tegnsprog” – og jeg vil da lige huske alle på at det er en vigtig kamp som vi radikale har vedtaget på sidste landsmøde at tage op. Og hvorfor er det så, så vigtigt at få anerkendt tegnsprog? Det er fordi det vil gøre det nemmere at argumentere for at:

– Flere offentlige hjemmesider skal være tegnsprogstolket

– Der skal forskes i Dansk tegnsprog

– Man skal kunne bestille tolk ned til 2 dage før et arrangement (nu er det 1½ uge)

– Man skal være 99% sikker på at kunne få tolk

– Det skal være muligt at kunne vælge tegnsprog som sit 1. sprog og dermed være sikret kvalificeret undervisning på tegnsprog i folkeskolen

– Nationale skoletest skal være tegnsprogstolket

– Der skal være mulighed for at kunne lærer tegnsprog til et symbolsk beløb – også selvom man ikke har direkte kontakt til en tegnsprogsbruger

– Der skal være flere kulturarrangementer der er tilgængelige for tegnsprogsbrugere

– Nyheder på tegnsprog skal bevares

– Vi skal have flere programmer tolket via den digitale kanal

– Vi skal have en løbende fortsat udvikling af Ordbogen over dansk tegnsprog

– Ret til undervisning i tegnsprog til pårørende

– Ret til tolk ved lægebesøg o.a. (det skal ikke være andre end den døve tolkebruger der skal vurdere om der er behov for tolk)

– Der må ikke diskrimineres overfor tegnsprogsbrugere – de skal fx. kunne deltage i tv-programmer med tegnsprogstolk.

(dette er altså en total uprioriteret og lynhurtig lavet liste)

Vil godt lige skynde mig at sige at jeg ikke kun vil kæmpe Døves sag, men også blindes, epileptikere, kørestolsbrugere osv. – Men eftersom jeg er mere inde i døves hverdagsproblemer er det disse jeg tager op – hvis nogen klæder mig godt på i forhold til andre handicap (og med gode argumenter) så er det skam også vigtigt for mig at følge op på.

Blog Image

Efter mødet skal jeg så ud og have snackgulerødder og et lille bord til torvet i morgen. Jeg kører til grønttorvet, men finder ud af at det åbenbart kun er åbent om morgenen! Det er dog lykkedes at skaffe en masse gulerødder og æbler nu – så kom forbi Ringsted torv og få lidt sundt, vi vil hellere lokke med guleroden en tvinge dig derned med pisken. Det er også sådan vi ønsker at lave politik. Vi har for resten også en lille quiz med – du kan vinde en kurv med lækre økologiske varer for 500,-.

Bagefter gulerødderne er skaffet skal jeg finde et lille campingbord – det er altså ikke nemt i november. Jeg finder dog et næsten-klap-bord i IKEA. Det tager dog en krig at få det udleveret og ender derfor på motorvejen i en ny kø – resultat: Kommer for sent til Sorø i forhold til tiden. Men jeg når da at få delt lidt ud og ser at Dansk Folkeparti har en super flot valgbus – som med garanti sluger mere benzin end min C1 (som på nuværende tidspunkt er total pakket).

Jeg har ikke set familien i alt alt for lang tid, så har spurgt om ikke de ville komme til Sorø, så kunne vi spise sammen (fik faktisk rigtig mad i dag!). Det var dejligt og nu har vi så siddet og set Disneysjov. Jeg har bare verdens bedste og mest tålmodige familie. Nå, ja – Sofie (min datter på 6 år) spurgte for resten hvad magt er. Jeg er ikke sikker på jeg fik forklaret det ordentligt, så gode pædagogiske bud modtages gerne.

Som afslutning på et ret langt dagbogsindlæg, så vil jeg da lige gøre opmærksom på, at I alle er inviteret gratis i biografen med mig på næste lørdag (d. 10.). Vi har booket Ringsted Kino klokken 11.00 så vi kan se Al Gores ”En ubekvem sandhed”. Her er lige pressemeddelelsen – håber vi ses J

Den radikale folketingskandidat, Linda Kristiansen, viser film i Kino

Lørdag den 10. november kl. 11.00 viser ringstedkredsens folketingskandidat, Linda Kristiansen, Al Gores prisbelønnede miljøfilm ”En ubekvem sandhed” i Ringsted Kino. Der er gratis adgang til filmen, og alle er meget velkomne.

”Miljø er et af valgkampens store temaer, og det er jeg glad for. Vi kan og skal gøre meget mere for at nedbringe den menneskeskabte globale opvarmning” – udtaler Linda Kristiansen. ”Det er ikke nok at appellere til den enkeltes samvittighed, som regeringen indtil nu har gjort. Vi er nødt til at skabe incitamenter til at forurene mindre – man skal kunne mærke det på sin økonomi”.

Linda Kristiansen fremhæver i den forbindelse de radikales skattereform, som flytter skatteb fra arbejde til det der forurener. ”Danmark skal være et foregangsland på miljøområdet. Danmark skal stå for bæredygtighed. Med filmen En ubekvem sandhed ønsker jeg at sætte yderligere fokus på miljøspørgsmålet” – siger Linda Kristiansen og opfordrer alle til at komme og se en stor og tankevækkende film.

Linda Kristiansen

Nordkrogvej 10

4490 Jerslev Sj.

Tlf. 3114 3377

linda@ka-net.dk

www.lindakristiansen.dk

FOR RESTEN TIL ALLERSIDST: HVORFOR ER DER ALTID FOK DER ER IMOD RADIKAL POLITIK OG HVORFOR SKAL DE LAVE FILM OG HJEMMESIDER: www.liechtensteinlogen.dk

Reklamer

Handlinger

Information
%d bloggers like this: